بسم الله الرحمن الرحیم
هُوَ اللَّهُ الَّذی لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ عالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهادَهِ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحیمُ * هُوَ اللَّهُ الَّذی لا إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْمَلِکُ الْقُدُّوسُ السَّلامُ الْمُؤْمِنُ الْمُهَیْمِنُ الْعَزیزُ الْجَبَّارُ الْمُتَکَبِّرُ سُبْحانَ اللَّهِ عَمَّا یُشْرِکُونَ * هُوَ اللَّهُ الْخالِقُ الْبارِئُ الْمُصَوِّرُ لَهُ الْأَسْماءُ الْحُسْنى یُسَبِّحُ لَهُ ما فِی السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ هُوَ الْعَزیزُ الْحَکیمُ [1]
در علوم پایه باید سرمایهگذاری مستمر بکنیم و حرکتمان حرکت پیشدستانه باشد؛ یعنی سعی کنیم به استقبال حقایق کشفنشده عالم برویم. پرداختن به علوم پایه و علوم بنیادی این خصوصیت را دارد که جامعه علمی را میکشاند به سمت کشف حقایق کشفنشده؛ نه اینکه ما هم فقط صرفاً حول و حوش حقایقی که کشف شده است و حرکتهایی که دیگران انجام دادهاند، حرکت بکنیم.[2]
علوم پایه همچون گنجینه ای تامین کننده سرمایه اصلی مادی و معنوی یک کشور است. به واسطه شکوفایی علوم پایه علاوه بر فراهم شدن زیرساخت علمی لازم برای رشتههای دیگر، سیاستهای اجرایی واحدی در کل حوزه علوم، پایهریزی میشود که این امر به کاهش هزینه های جاری، افزایش توان دفاعی کشور در برابر دشمن همچنین کشف علوم جدید منجر خواهد شد.
“جدایی علم از عمل” آسیب و بلیهای است که در سال های اخیر رشتههای علوم پایه با آن مواجه بوده است. این امر میتواند فرد و جامعه را با تعارضهای جدی مواجه سازد. اتصال نداشتن دانشگاه به صنعت و تعریف نشدن پروژههای دانشگاهی مبتنی بر نیازهای جامعه، از جمله عوامل تشدید کننده جدایی علم از عمل است. به منظور کم کردن این فاصله، تربیت افراد کارآمد، رسیدن به خودکفایی در حوزه نیازهای مرتبط با علوم پایه و مهندسی در کشور همچنین علم پیدا کردن به حقایق کشف نشده در عالم، مدرسه اسماءالحسنی اقدام به تشکیل گروه جهادگران پژوهش محور ضحی کرده است.
به منظور عملیات در حوزه علوم پایه باید مسائل روز کشور و جهان و همچنین متخصصین متعهد در هر مسئله شناسایی شده به یکدیگر مرتبط شوند. همچنین ضرورت دارد زمینههای لازم جهت انجام فعالیتهای علمی فراهم گردد. غایت عملیاتهای علوم پایه مدلسازی جهت دستیابی بهینه به نتیجه میباشد که مستلزم شناخت مختصات پدیده است.
عملیاتهای پژوهش محور، عملیاتهایی هستند که توسط نخبگان علمی حوزه علوم پایه و فنی مهندسی جهت رفع نیازهای کشور انجام میشود؛ به نحوی که در نهایت به تولید محصول بیانجامد. آنچه غایت این بخش میباشد مدلسازی عملیاتهای علوم پایه و کشف ساختار نظامسازانه برای آن میباشد. که این امر در گذر زمان و با کشف مختصات پدیدهها، توسط پژوهشگران موضوعات بنیادین و متخصصین مباحث تدبر در قران و پدیدهها و تدبر در هستی ممکن میشود.
- حوزههای فعالیت:
حوزههای فعالیت این گروه کلیه حوزههای تخصصی علوم پایه و مهندسی و گروههایی است که به نوعی با علوم پایه مرتبط هستند.
- ضرورت تشکیل گروه:
– شناسایی نیازهای اصلی کشور در حوزه علوم پایه و فنی مهندسی
– تبدیل علوم دانشگاهی به حوزه فناوری و تولید محصول بر مبنای نیازهای کشور
– تشکیل جمعی از نخبگان علمی متدبر که میتوانند زمینهساز ایجاد جریانهای علمی برخاسته از منطق قرآن و روایات باشند.
- شرایط علمی و ملاحظات لازم جهت ورود به گروه:
– لازم است همه اعضای طرح دارای تخصص علمی در زمینه موضوع پیشنهادی باشند.
- نحوه فعالیت گروه:
– فعالیت در این بخش به صورت پروژهای اجرا میشود.
– این پروژهها بر مبنای نیازهای کشور ارائه میشود.
– برای هر پروژه لازم است در ابتدا پروپوزالی علمی تهیه شود که شامل پیش بینی امکانات و هزینههای لازم، مدت اجرای طرح و همکاران طرح باشد.
– پروژههای پیشنهادی از نظر علمی توسط اساتید نخبه در آن حوزه مورد تایید واقع گردد.
– این پروژهها با در نظر گرفتن همه شرایط مطرح شده در پروپوزال در حد امکان مورد حمایت قرار میگیرد.
[1] سوره حشر، آیات 22 تا 24
[2] بیانات مقام معظم رهبری در دیدار جمعی از استادان، نخبگان و پژوهشگران دانشگاهها، 8 خرداد 98
برنامههای ویژه ماه مبارک رمضان مدرسه قدر، امّت قرآن
ادامه ...
جدول زمانبندی سریع
ادامه ...
برنامههای ویژه ماه رمضان_امّت قرآن
ادامه ...
تولیدات دارویی
ادامه ...
Whatsapp: 09360576906
https://wa.me/message/JLWUBK3I3TXRA1
Bale: ble.ir/r_doosti
Gmail: raheledoosti@gmail.com
همچنین با عضویت در کانال ضحی میتوانید از اطلاعیهها و وبینارهای مختلف این گروه مطلع شوید: