کارگروه رشد۱۳۹۹/۱۰/۳ ،۱۲:۳۳:۰۲ +۰۰:۰۰
قبلی
بعدی
Slider

اللهم لَا تَجْعَلْنِی مِمَّنْ عَنِ الرُّشْدِ عَمِیَ وَ اخْتِمْ لِی بِالسَّعَادَهِ وَ الْقَبُول‏

مقدمه

یکی از موضوعات پایه در زندگی نوع انسان و نیز هر فرد و اجتماعی موضوع رشد است. این موضوع که از همان ابتدای خلقت و تولد هر انسان و یا هر جامعه‌ای بسیار مورد توجه است با موضوع حیات و هدایت ارتباطی تنگاتنگ دارد.

  • میزان تکاملی که برای انسان و جامعه او حاصل می‌شود وابسته به میزان رشدیافتگی اوست.
  • حظّ و بهره‌ای که انسان از زندگی و خوشی‌های آن دارد و یا دریافتی که او از غیب و ملکوت می‌کند به طور مستقیم به میزان رشد او وابسته است.
  • دوری هر کس از هر انحراف اخلاقی، ‌اجتماعی و… به رشدیافتگی او بستگی دارد.
  • رشد دارای مفهومی عظیم و البته گسترده است که برای شناخت آن لازم است مفاهیم دیگری شناخته شود. بنابراین شناخت مفاهیم مقدماتی مرتبط با آن،‌ می‌تواند عظمت این مفهوم را برای ما روشن سازد.
  • رشد کلمه‌ای است که به صورت متشابه در عرف جامعه در بین زبان‌ها و کتاب‌ها طرح می‌شود. مفهوم رشدی که در عرف متداول است تقریباً هیچ نسبتی با مفهوم آن در قرآن و روایات ندارد. لذا تدریج در فهم این موضوع می‌تواند تمایز لازم را برای مخاطب فراهم آورده و او را متوجه تحریفی که در این کلمه به وجود آمده است بنماید..
  • مفهوم رشد از جمله مفاهیمی است که نشان دهنده نگاه هستی‌شناسانه و معرفت‌شناسانه هر مکتبی نسبت به انسان است. لذا تبیین مفهوم آن به عنوان موضوعی هستی‌شناسانه و معرفت‌شناسانه ضروری به نظر می‌رسد.
  • اگر مفهوم رشد را مانند وجود انسان دارای شئون و اجزای مختلف معنایی تصور کنیم. برای تولد چنین انسانی طی مراحلی در جنین از نطفه،‌ علقه و … ضروری است. مفهوم رشد به انسانی تشبیه شده است که از نطفه تا خروج از رحم پیوسته مفهومی به مفاهیم دیگر آن افزوده می‌شود تا بالاخره متولد شود. در نظر گرفتن این نکته به مخاطب کمک می‌کند تا مفاهیم را به مطالب قبل و بعد خود پیوند بدهد. و به تدریج مفهوم عظیمی از رشد را که در بردارنده مفاهیم بزرگ دیگری است، در درون خود حس نماید.
  • با توجه به نکاتی که در باب معنای رشد مطرح شد، مفهومی که از این کلمه با استناد به آیات و روایات برداشت می‌شود تفاوت‌هایی با معنای عرفی آن دارد، که لازم است حتماً مورد توجه محققین قرار گیرد.

رسالت این کارگروه آشنایی با دوره‌های رشد انسان و شاخص‌ها و مولفه‌ها و اقناع متخصصین بالادست است. شناخت مسائل مربوط به هر دوره، و پژوهش و تولید محتوا بر اساس آن، برای نهادها و مراکز آموزشی از جمله وظایف کارگروه رشد است.

ورود به صفحه معرفی منظومه رشد

بیشتر

همایش گذری بر دوره‌های رشد تفکر اجتماعی

برای دریافت نماهنگ و پاروپوینت‌های بیشتر پیرامون دوره‌های رشد می‌توانید لوح "همایش گذری بر دوره های رشد تفکر اجتماعی" را ...
ادامه ...

اصول اولیه رشد یک در خصوص مهد و پیش دبستانی- مهر ۹۸

در جلسه‌ای که با حضور متخصصان برنامه درسی پیش دبستانی صورت گرفت، اصول اولیه رشد یک در خصوص مهد و ...
ادامه ...

کارگاه طیب شناسایی-۱۷ تیر ۹۸

بررسی مفهوم طیب در سیر رشد انسان در تاریخ ۱۷ تیر ۹۸ برگزار شد به بررسی مفهوم بستر، زمینه، محیط ...
ادامه ...

اطلاع نگاشت(اینفوگرافی) منظومه رشد

منظومه رشد تفکر اجتماعی حاوی بیش از ۴۰ عنوان کتاب است که سیر ارتباط آنها با هم به صورت دایره ...
ادامه ...

کارگاه مربیان دوره دوم رشد-اسفند ۹۴

محتوای حاضر پیرامون مهارت های خیرگزینی طراحی شده که به صورت کارگاهی برای مخاطب معلم و والدین ارائه شده است ...
ادامه ...

معرفی چهار دوره اول رشد

محتوای حاضر در مورد مولفه های دوره اول و دوم، سوم و چهارم رشد تفکر اجتماعی انسان بوده و سعی ...
ادامه ...
Slider
Slider