بسمالله الرحمن الرحیم
اللّهُمَّ صَلِّ عَلَی فَاطِمَهَ و اَبِیهَا وَ بَعلِهَا وَ بَنِیهَا
مدرسه دانشجویی حمد (هنر و ادبیات)، هفته سوم بهمن ماه 1401، اقدام به برگزاری کارگاهی تخصصی برای قرآن پژوهان خود کرد.
کارگاه نگارش سوره نوشت به میزبانی سوره مبارکه عبس طی چهار جلسه برگزار شد.
در جلسه اول به بررسی پایهای ترین عنصر مورد نیاز سوره نوشت _گزاره_ پرداخته شد، و با ارائه مهارتهایی حاضرین جلسه، گزارههای بدست آمده از مطالعه سوره عبس را به متن اولیه تبدیل کردند.
در جلسه دوم کارگاه، سوره عبس در قالب عناوین از پیش تعیین شده در پنج دسته کلی مرور شد، و حاضرین به نگاشتن متن های دقیقتر و در عین حال در برگیرنده موضوعات منسجمتری از سوره، با انتخاب یکی از عناوین ارائه شده پرداختند.
جلسه سوم این کارگاه، سوره عبس با پنج عنوان یکپارچه بار دیگر مرور شد و مهارت نگاشت سوره نوشت برای جامعی از عناوین میسر گردید و حاضران به نوشتن متنی برای تمامی عناوین دعوت شدند.
از حاضرین درخواست شد با نوشتن برای هر یک از عناوین داده شده، قدم به قدم به نگاشت سوره نوشتی جامع و مطابق با غرض سوره نزدیک شوند.
در جلسه آخر کارگاه سوره نوشت، حاضرین از دریچه عناوین به رویت سوره عبس دعوت شدند.
در این نشست با بررسی نمونههای مختلفی از عناوین برگرفته از سوره مهارت عنوان نویسی (تیتر زنی) تبیین گشت.
«نوشتن و چگونه نوشتن از سورههای قرآن» دغدغه اصلی این کارگاه بود چنان که رویکرد اصلی برگزارکنندگان، تاکید بر این باور بوده که یک هنرمند از نویسنده گرفته تا طراح، تصویرساز، مستندساز و… پیش از خلق هر اثر هنری نیازمند ثبت باورهای موحدانه خود -که حاصل مواجهه ایشان با سورههای قرآن است- میباشد.
لذا قدرت نوشتن به معنای قدرتی مبنایی است که اگر با هنرمند همراه باشد، آثار او نیز از قدرت بیشتری برخوردار خواهند بود.
ازین رو مخاطبین اصلی این کارگاه کسانی بودهاند که دوره مقدمات تدبر در قرآن را طی کرده و قصد ادامه مسیر تدبری را در مدرسه حمد داشتهاند.
بزرگواران شرکت کننده در این جلسات، با اهتمام تحسین برانگیز بر نگارش سوره نوشت در راستای اهداف هر یک از جلسات، باعث رونق گرفتن کارگاه شدند.
ان شاءالله این جلسات یاریگر این عزیزان برای تولید آثار ارزشمندشان باشد.