«بسم الله الرحمن الرحیم»
- خلاصه گزارش جلسه اول سوره «کافرون»:
ابتدای این جلسه به ذکر حدیثی از امام موسی کاظم (علیه السلام) متبرک شد که «یَنْبَغِی لِمَنْ عَقَلَ عَنِ اللَّهِ أَنْ لَا یَسْتَبْطِئَهُ فِی رِزْقِهِ وَ لَا یَتَّهِمَهُ فِی قَضَائِهِ.» برای کسی که درباره خدا فکر میکند و عاقل است شایسته است که خدا را در رزق او دچار کندی نداند و در قضای الهی خدا را متهم نداند. از آنجا که تکلیف هر هفتهمان تمرین خیرگزینی و استخراج فرایند خیر یک کارمان در هر روز و ثبت آن است، لازم دیده شد به صورت مصداقی یک نمونه عمل را براساس فرایند خیر بررسی کنیم تا نوشتن فرایند خیر برای کارهایمان ملموستر شود.
پس از آن در محضر سوره بعدی یعنی سوره «کافرون» بودیم و به صورت کلی در مورد واژهای این سوره و سیر مفهومی آن صحبت شد. در انتها هم به عنوان تکلیف زندگی با سوره «کافرون»، آنچه مهم است که به آن توجه داشته باشیم: «توجه به انطباق جزئیات سبک زندگی خود با سبک زندگی پیامبر» است. چرا که نمیشود که من خدای پیامبر را بپرستم ولی دینم دین پیامبر نباشد.
برای دریافت صوت و فایل آموزشی این جلسه کلیک کنید:
صوت جلسه اول_بخش اول صوت جلسه اول_بخش دوم فایل جلسه اول_سوره کافرون
- خلاصه گزارش جلسه دوم سوره «کافرون»:
ابتدای این جلسه به ذکر حدیثی از امام رضا (علیهالسلام) متبرک شد که « لَا یَکُونُ الْمُؤْمِنُ مُؤْمِناً حَتَّى یَکُونَ فِیهِ ثَلَاثُ خِصَالٍ سُنَّهٌ مِنْ رَبِّهِ وَ سُنَّهٌ مِنْ نَبِیِّهِ وَ سُنَّهٌ مِنْ وَلِیِّهِ فَالسُّنَهُ مِنْ رَبِّهِ کِتْمَانُ سِرِّهِ قَالَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَ عالِمُ الْغَیْبِ فَلا یُظْهِرُ عَلى غَیْبِهِ أَحَداً إِلَّا مَنِ ارْتَضى مِنْ رَسُولٍ[۱] وَ أَمَّا السُّنَّهُ مِنْ نَبِیِّهِ ص فَمُدَارَاهُ النَّاسِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَ نَبِیَّهُ ص بِمُدَارَاهِ النَّاسِ فَقَالَ خُذِ الْعَفْوَ وَ أْمُرْ بِالْعُرْفِ وَ أَعْرِضْ عَنِ الْجاهِلِینَ[۲] وَ أَمَّا السُّنَّهُ مِنْ وَلِیِّهِ فَالصَّبْرُ فِی الْبَأْسَاءِ وَ الضَّرَّاءِ فَإِنَّ اللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ یَقُولُ وَ الصَّابِرِینَ فِی الْبَأْساءِ وَ الضَّرَّاءِ[۳]»
در ادامه به بیان نکاتی از سوره مبارکه «کافرون» پرداخته و جایگاه ویژه مرزبندی در این سوره مطرح شد و حول آن بحث گردید. پس از بیان تمرین زندگی با این سوره، بخش انتهایی از زمان کلاس به خواندن بخش هایی از کتاب «فرایند شناسی خیر» اختصاص داده شد. تا از این راه، مولفههای فرایند خیر بهتر شناخته و در تمرین های هفتگی خیرگزینیمان در زندگی به کار گرفته شود.
ان شاء الله…
[۱]( ۳). الجن: ۲۷
[۲]( ۴). الأعراف: ۱۹۹
[۳]( ۵). البقره: ۱۷۷
برای دریافت صوت و فایل آموزشی این جلسه کلیک کنید:
صوت جلسه دوم_بخش اول صوت جلسه دوم_بخش دوم فایل جلسه دوم_سوره کافرون